Als je zwanger bent, is het belangrijk om goede zorg te krijgen. Een verloskundigenpraktijk kan je hierbij helpen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over verloskundepraktijken in Amsterdam en prenatale screening.

Inleiding

Zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw. Het is een periode waarin je jezelf wilt omringen met de beste zorg. Een verloskundigenpraktijk kan je helpen bij het begeleiden van je zwangerschap en bevalling. In dit artikel gaan we dieper in op verloskundepraktijken in Amsterdam en prenatale screening.

Wat is een verloskundigenpraktijk?

Een verloskundigenpraktijk is een medische praktijk waar je terecht kunt voor begeleiding tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Je kunt bij een verloskundige praktijk terecht voor verschillende diensten, zoals echo’s, controles en advies over gezonde voeding en beweging. Verloskundigen zijn medische professionals die gespecialiseerd zijn in zwangerschappen en bevallingen.

Verloskunde praktijken in Amsterdam

Amsterdam heeft verschillende verloskundepraktijken waar je terecht kunt voor zorg tijdens je zwangerschap. Hieronder worden enkele van de meest populaire verloskundepraktijken in Amsterdam besproken.

Verloskundigenpraktijk Amsterdam Oost

Verloskundigenpraktijk Amsterdam Oost is een populaire verloskundige praktijk in Amsterdam. De praktijk staat bekend om zijn persoonlijke en op maat gemaakte zorg. Je kunt hier terecht voor echo’s, controles en advies over gezonde voeding en beweging. Daarnaast hebben ze een eigen kraamzorgbureau.

Geboortecentrum Amsterdam

Geboortecentrum Amsterdam is een verloskundigenpraktijk en kraamzorgorganisatie in één. Ze bieden persoonlijke zorg tijdens de zwangerschap en bevalling, maar ook tijdens de kraamperiode. Je kunt hier terecht voor echo’s, controles en bevallingen.

Verloskundigenpraktijk West

Verloskundigenpraktijk West is een kleinschalige praktijk in Amsterdam West. De praktijk staat bekend om zijn persoonlijke en op maat gemaakte zorg. Je kunt hier terecht voor echo’s, controles en advies over gezonde voeding en beweging.

Wat is prenatale screening?

Prenatale screening is een medisch onderzoek dat tijdens de zwangerschap wordt uitgevoerd om te bepalen of het ongeboren kind risico loopt op bepaalde aandoeningen of afwijkingen. Het doel van prenatale screening is om eventuele afwijkingen zo vroeg mogelijk te ontdekken, zodat er indien nodig tijdig maatregelen kunnen worden genomen.

Soorten prenatale screening

Er zijn verschillende soorten prenatale screening die kunnen worden uitgevoerd tijdens de zwangerschap. De meest bekende vormen zijn de combinatietest en de NIPT-test.

Combinatietest

De combinatietest is een bloedonderzoek en een echo die tussen de 11 en 14 weken zwangerschap wordt uitgevoerd. Met de combinatietest wordt de kans op het syndroom van Down, het syndroom van Edwards en het syndroom van Patau berekend. Bij een verhoogde kans op een van deze syndromen kan er vervolgonderzoek worden gedaan.

NIPT-test

De NIPT-test is een bloedtest die vanaf 11 weken zwangerschap kan worden afgenomen. Met de NIPT-test wordt het bloed van de zwangere vrouw onderzocht op DNA-fragmenten van het ongeboren kind. Hierdoor kan worden vastgesteld of het ongeboren kind risico loopt op het syndroom van Down, het syndroom van Edwards en het syndroom van Patau.

Verloskunde praktijken en prenatale screening

Verloskunde praktijken bieden vaak prenatale screening aan als onderdeel van hun zorgpakket. Zij kunnen de zwangere vrouw informeren over de verschillende soorten prenatale screening en adviseren over welke test het beste past bij haar situatie. Daarnaast kunnen zij ook doorverwijzen naar een klinisch geneticus als daar behoefte aan is.

 

Voor meer informatie over een prenatale screening klik hier

About Author

Sandra